Όροι Πωλήσεως

Όλες οι συναλλαγές που πραγματοποιούνται μέσω του παρόντος δικτυακού τόπου διέπονται από τους όρους πωλήσεως, όπως αναφέρονται στο οικείο χωρίο του δικτυακού τόπου και αποτελούν ενιαίο και αναπόσπαστο μέρος των παρόντων όρων χρήσης καθώς και από τις διατάξεις της ελληνικής, κοινοτικής και διεθνούς νομοθεσίας για τις πωλήσεις από απόσταση. Διευκρινίζεται ότι ο χρήστης έχει το δικαίωμα να υπαναχωρήσει από τη σύμβαση πωλήσεως εντός 14 ημερολογιακών ημερών από την παραλαβή της παραγγελίας. Για την υπαναχώρηση απαιτείται email στην ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας του βιβλιοπωλείου (book.and.art.store@gmail.com) ή μήνυμα από την ‘’Επικοινωνία’’ στον ιστότοπο του βιβλιοπωλείου Book and Art ή τη συμπλήρωση ειδικού εντύπου υπαναχώρησης.

Η παρούσα Σύμβαση καλύπτει αποκλειστικά κάθε πώληση προϊόντων μέσω του παρόντος δικτυακού τόπου. Οποιεσδήποτε αποκλίσεις από αυτήν την Σύμβαση πρέπει να επιβεβαιώνονται από την επιχείρηση μας. Οποιοιδήποτε άλλοι Όροι και

Προϋποθέσεις αποκλείονται ρητώς. Κάθε χρήστης που εισέρχεται και κάνει χρήση των υπηρεσιών του ηλεκτρονικού καταστήματος θεωρείται ότι συναινεί και αποδέχεται ανεπιφύλακτα τους όρους που εδώ διατυπώνονται, χωρίς καμία εξαίρεση. Εάν κάποιος χρήστης δεν συμφωνεί με αυτούς του όρους οφείλει να απέχει από τη χρήση του ηλεκτρονικού καταστήματος και από κάθε συναλλαγή με αυτό. Αποστολή της παραγγελίας σας συνεπάγεται αποδοχή της παρούσας Σύμβασης και όλων των όρων αυτής.

1. Υποχρεώσεις Πελατών:
Οι πελάτες είναι υπεύθυνοι για την επιλογή Προϊόντος και την καταλληλότητά του για τους σκοπούς τους.

2. Παραγγελίες:
Οι παραγγελίες πρέπει να λαμβάνονται εγγράφως μέσω διαδικτύου δια της συμπληρώσεως και αποστολής της σχετικής Φόρμας Παραγγελίας που υπάρχει στον παρόντα δικτυακό τόπο. H παραγγελία σας θεωρείται ληφθείσα από την στιγμή που θα λάβετε σχετική ενημέρωση της κατάστασης παραγγελίας. Οι ενημερώσεις περί της κατάστασης παραγγελίας εμφανίζονται στην οθόνη του χρήστη και αποστέλλονται με e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας που έχει καταχωρήσει ο χρήστης.

Κατά τη διάρκεια επεξεργασίας κάθε καταχωρηθείσας παραγγελίας επιβεβαιώνεται και η διαθεσιμότητα αποθέματος των προϊόντων που παραγγείλατε. Σε περίπτωση που η διαθεσιμότητα ή ο χρόνος παράδοσης διαφέρει από τον αναγραφόμενο στην σελίδα του προϊόντος θα λαμβάνεται σχετική ενημέρωση. Στις αναγραφόμενες τιμές των διαφόρων προϊόντων που αποτυπώνονται στις σελίδες του δικτυακού τόπου συμπεριλαμβάνεται και ο νόμιμος Φ.Π.Α. Οι τιμές του ηλεκτρονικού καταστήματος μπορούν να αλλάξουν οποτεδήποτε χωρίς προειδοποίηση. H ένδειξη «Τιμή Web» σημαίνει ότι το συγκεκριμένο προϊόν έχει διαφορετική τιμή εφόσον η αγορά του γίνει μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος από αυτή στην οποία διατίθεται την ίδια στιγμή από το φυσικό κατάστημα μας. H επιχείρηση μας δεν φέρει καμία ευθύνη και δεν καλύπτει διαφορές τιμών προϊόντων που αγοράσθηκαν από φυσικό κατάστημα μας και ο πελάτης διαπίστωσε εκ των υστέρων την ύπαρξη χαμηλότερης τιμής στο ηλεκτρονικό της κατάστημα ή το αντίστροφο.

Οι διάφορες προσφορές προϊόντων ισχύουν μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων. Σε περίπτωση μικρής/περιορισμένης διαθεσιμότητας αποθέματος προϊόντος που έχει βγει σε προσφορά το κατάστημα μας διατηρεί εύλογο δικαίωμα οι σχετικές παραγγελίες να εκτελούνται με κριτήριο την ικανοποίηση όσο το δυνατόν περισσοτέρων πελατών της, ήτοι παραγγελιών καταχωρηθέντων από διαφορετικούς/ξεχωριστούς χρήστες.

Το κατάστημα μας προσπαθεί να σας παρέχει καθημερινά υπηρεσίες υψηλής ποιότητας και στα πλαίσια καλή πίστης, δεν ευθύνεται και δεν δεσμεύεται για τυχόν σφάλματα σε χαρακτηριστικά, φωτογραφίες και τιμές προϊόντων που αναγράφονται στον παρόντα δικτυακό τόπο και δεν μπορεί να εξασφαλίσει ότι δεν θα υπάρχουν σφάλματα από οποιαδήποτε αιτία κατά την εισαγωγή ή/και ενημέρωση των χαρακτηριστικών ή/και της τιμής ενός προϊόντος.

Στο πλαίσιο της καλής πίστεως και για την δική σας προστασία σας παρακαλούμε εφόσον διαπιστώσετε ότι κάποιο προϊόν προσφέρεται σε ασυνήθιστα χαμηλή ή υψηλή τιμή σε σχέση με την αγοραία αξία του, πριν προχωρήσετε στην παραγγελία του να επικοινωνείτε με την εξυπηρέτησης πελατών στο +30 22510 37961 ή με αποστολή e-mail στο book.and.art.store@gmail.com.

Το βιβλιοπωλείο Book and Art παρέχει στον χρήστη την δυνατότητα παραγγελίας των προϊόντων, που είναι διαθέσιμα, μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος και παραλαβής των προϊόντων από το κατάστημα μας. Ειδικότερα, ο πελάτης δύναται να επιλέξει μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος το/τα προϊόν/ντα που αυτός επιθυμεί, καθώς και ότι επιθυμεί να παραλάβει την παραγγελία του από το κατάστημα μας, αποπληρώνοντας το τίμημα της αγοράς του με πιστωτική κάρτα ηλεκτρονικά στον παρόντα δικτυακό τόπο, ή με μετρητά, κατά την παραλαβή των προϊόντων από το εν λόγω κατάστημα, που θα έχει ήδη επιλέξει. Η δυνατότητα αυτή παρέχεται εφόσον ο πελάτης είναι εγγεγραμμένο μέλος στην ιστοσελίδα του καταστήματος Book and Art, έτσι ώστε να έχει ήδη παράσχει τα απαιτούμενα στοιχεία για την εξακρίβωση της ταυτότητάς του (ήτοι, ονοματεπώνυμο, ηλεκτρονική διεύθυνση, τηλέφωνο επικοινωνίας).

3. Ακυρώσεις Παραγγελιών:
Μπορείτε να ακυρώσετε την παραγγελία σας σε οποιαδήποτε φάση πριν την ολοκλήρωση της καλώντας στο +30 22510 37961 ή με αποστολή e-mail στο book.and.art.store@gmail.com Ανάλογα με το στάδιο εξέλιξης της παραγγελίας σας θα σας ενημερώσουμε για τις επιλογές που έχετε.

4. Παράδοση Παραγγελιών:
Τα προϊόντα μπορούν να σας αποσταλούν οπουδήποτε εντός της Ελληνικής Επικράτειας. Τα προϊόντα θα σας αποσταλούν στον τόπο που μας έχετε υποδείξει στην φόρμα Παραγγελίας με υπηρεσία ταχυμεταφορών (courier). Το κόστος αποστολής διαμορφώνεται στα 3 € για όλη την Ελληνική Επικράτεια (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) για κάθε παραγγελία καθαρής αξίας μέχρι 50€, ενώ η υπηρεσία αντικαταβολής έχει κόστος 2.5 ευρώ επιπλέον.

Για παραγγελίες καθαρής αξίας άνω των 50€ δεν υπάρχει χρέωση μεταφορικών για παραδόσεις εντός Ελλάδας. Σε περίπτωση που ζητηθεί αποστολή στο εξωτερικό ο πελάτης αναλαμβάνει το μεγαλύτερο ποσοστό του τελικού ποσού της αποστολής και το βιβλιοπωλείο αναλαμβάνει το κόστος των 5 ευρώ.

Το βιβλιοπωλείο Book and Art, υπό την επιφύλαξη των παραπάνω όρων, θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να σας αποστείλει τα προϊόντα εντός 2-5 εργασίμων (Δευτέρα έως Παρασκευή) ημερών. Για τα προϊόντα που δεν έχουν την ένδειξη «Άμεσα Διαθέσιμα» και με την προϋπόθεση ότι αυτά μπορούν να παραγγελθούν από τους προμηθευτές μας ο χρόνος παράδοσης ορίζεται κατά προσέγγιση στις 3-20 εργάσιμες ημέρες (Δευτέρα έως Παρασκευή) ανάλογα με την κατηγορία του προϊόντος.

5. Εγγύηση:
Το βιβλιοπωλείο Book and Art, δεν παρέχει εγγύηση ούτε εγγυάται προστασία για προϊόντα που μεταπωλεί. Για τα προϊόντα αυτά θα λαμβάνετε εγγύηση απευθείας από τον κατασκευαστή ή τον παρέχοντα την άδεια χρήσης. Το κατάστημα Book and Art, δεν παρέχει εγγύηση ούτε εγγυάται προστασία για καταλληλότητα πωλούμενου προϊόντος για οποιονδήποτε συγκεκριμένο σκοπό.

6. Ανωτέρα Βία:
Το βιβλιοπωλείο Book and Art, δεν ευθύνεται για καθυστερήσεις στην εκτέλεση (συμπεριλαμβανομένης της παράδοσης) που οφείλονται σε περιπτώσεις που δεν μπορούν να αποδοθούν σε υπαιτιότητα του ή οφείλονται σε ανωτέρα βία και θα δικαιούται παράταση του χρόνου για την εκτέλεση. Ενδεικτικά παραδείγματα μπορεί να είναι απεργίες, τακτικά ή έκτακτα μέτρα υγειονομικής προφύλαξης, τρομοκρατικές ενέργειες, πόλεμος, προβλήματα των προμηθευτών / μεταφοράς / παραγωγής, διακυμάνσεις των συναλλαγματικών ισοτιμιών, κυβερνητικές ή νομοθετικές πράξεις και φυσικές καταστροφές. Εάν τέτοια περιστατικά διαρκέσουν πλέον των 2 μηνών, η παρούσα Σύμβαση μπορεί να καταγγελθεί από οποιονδήποτε συμβαλλόμενο χωρίς αποζημίωση.

7. Επιστροφές Προϊόντων - Δικαιώματα Καταναλωτών:
Έχετε το δικαίωμα να επιστρέψετε τα προϊόντα που αγοράσατε, αζημίως και χωρίς να υποχρεούστε να μας ανακοινώσετε το λόγο για τον οποίο επιθυμείτε την επιστροφή των προϊόντων, εντός προθεσμίας 15 ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία που θα παραλάβετε τα προϊόντα. Στην περίπτωση αυτή σας επιβαρύνει μόνο το άμεσο κόστος επιστροφής των προϊόντων. Επιστροφές γίνονται δεκτές μόνο εφόσον τα προϊόντα που επιθυμείτε να επιστρέψετε βρίσκονται στην ίδια κατάσταση στην οποία τα παραλάβατε, χωρίς δηλαδή να έχουν αποσφραγισθεί ή να έχει παραβιασθεί η συσκευασία τους, μαζί με την απόδειξη λιανικής πώλησης ή το τιμολόγιο.

Επιστροφές γίνονται δεκτές με την προϋπόθεση ότι:

  • Επικοινωνήσατε την ίδια ημέρα ή την επόμενη εργάσιμη με το ηλεκτρονικό μας κατάστημα.
  • Τα προϊόντα βρίσκονται στην ίδια κατάσταση στην οποία τα παραλάβατε, χωρίς δηλαδή να έχουν αποσφραγισθεί ή να έχει παραβιασθεί η συσκευασία τους.
  • Το προϊόν συνοδεύεται από την απόδειξη λιανικής ή τιμολόγιο.

Για την επιθυμία σας να μας επιστρέψετε τα προϊόντα που αγοράσατε από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα θα πρέπει να μας ειδοποιήσετε εγγράφως στο παρόντα ιστότοπο με θέμα «Αίτηση Επιστροφής Προϊόντος» αναφέροντας ημερομηνία/αριθμό παραστατικού αγοράς όπως και την αιτιολογία της επιστροφής εντός της ως άνω προθεσμίας. Υπό την προϋπόθεση ότι θα λάβετε έγγραφη έγκριση επιστροφής από το βιβλιοπωλείο Book and Art, η διεύθυνση στην οποία πρέπει να σταλούν τα προϊόντα προς επιστροφή είναι: Κομνηνάκη 5, Μυτιλήνη, 81100, Λέσβος, Ελλάδα.

Για την αποφυγή δικής σας ταλαιπωρίας, καλό είναι να ελέγχετε προσεκτικά κατά τη στιγμή της παράδοσης της παραγγελίας σας την κατάσταση των πωλούμενων προϊόντων και το άθικτο της συσκευασίας τους, προκειμένου να διαπιστωθούν τυχόν εμφανή ελαττώματα (π.χ. σπασμένο εμπόρευμα, κλπ). Στην περίπτωση που διαπιστώσετε κάποιο ελάττωμα πρέπει να επικοινωνήσετε με το ηλεκτρονικό μας κατάστημα αμέσως μετά την παράδοση την ίδια ημέρα ή την επόμενη εργάσιμη στο +30 22510 37961 ή με αποστολή e-mail στο book.and.art.store@gmail.com.

Για την αντιμετώπιση ελαττωμάτων ή ελλείψεων συνομολογημένων ιδιοτήτων στα πωλούμενα είδη ισχύουν οι προβλέψεις του αστικού κώδικα. Για να θεωρείται μία ιδιότητα συνομολογημένη, θα πρέπει να πιστοποιείται ως τέτοια εγγράφως από αμφότερα τα μέρη.

Σε περίπτωση επιστροφής των προϊόντων και αναλόγως αφενός με τον τρόπο που επιλέξατε να πληρώσετε την παραγγελία σας και αφετέρου τον τρόπο που θα πραγματοποιηθεί η επιστροφή τους, η επιστροφή των χρημάτων σας θα ολοκληρωθεί εντός 30 ημερών από την ημερομηνία που θα παραλάβουμε τα προϊόντα.

Η παρούσα Σύμβαση δεν επηρεάζει οποιαδήποτε δικαιώματα καταναλωτών που προβλέπονται από τη νομοθεσία.

8. Διαβίβαση δεδομένων σε εταιρείες courier:
Το βιβλιοπωλείο Book and Art για την εκτέλεση – παράδοση της παραγγελίας του χρήστη, διαβιβάζει υποχρεωτικά σε τρίτο πρόσωπο τα ελάχιστα απαραίτητα προσωπικά δεδομένα του για την εκτέλεση της αποστολής της παραγγελίας.

Τα δεδομένα αυτά που διαβιβάζονται σε τρίτο πρόσωπο (μεταφορέα αδειοδοτημένο από την ΕΕΤΤ) είναι το όνομα, επώνυμο, διεύθυνση (Πόλη – Περιοχή, αριθμός / οδός) και τηλέφωνο επικοινωνίας του χρήστη παραλήπτη, αποκλειστικά για το σκοπό της εκτέλεσης της μεταφοράς και παράδοσης της παραγγελίας.

Καθώς το βιβλιοπωλείο Book and Art συνεργάζεται με εξωτερικούς τρίτους παρόχους υπηρεσιών (ταχυ)μεταφορών, η διαβίβαση αυτή των ως άνω δεδομένων είναι απαραίτητη για την εκτέλεση της παραγγελίας και δεν μπορεί να εξαιρεθεί, αν ο χρήστης επιθυμεί να λάβει τα προϊόντα (βιβλία) που έχει παραγγείλει και αγοράσει στο χώρο του.

Σε αντίθετη περίπτωση, άρνησης συναίνεσης του χρήστη για την ως άνω διαβίβαση, ο χρήστης οφείλει να προσέλθει στο χώρο του βιβλιοπωλείου Book and Art να παραλάβει την παραγγελία του, ώστε να μη λάβει χώρα η διαβίβαση των ελάχιστων αυτών δεδομένων του σε τρίτο πάροχο υπηρεσιών μεταφορών.

Το βιβλιοπωλείο Book and Art, σε εφαρμογή της γενικής πολιτικής προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των χρηστών του ηλεκτρονικού του καταστήματος, σε περίπτωση υποβολής αιτήματος ενημέρωσης – γνωστοποίησης από χρήστη για την ταυτότητα του συνεργαζόμενου τρίτου παρόχου μεταφορών (επωνυμία επιχείρησης), θα ανταποκρίνεται γνωστοποιώντας τα στοιχεία του παρόχου που έχει αναλάβει την εκτέλεση της συγκεκριμένης μεταφοράς για την οποία υποβάλλεται έκαστο αίτημα.

9. Παραγγελίες Υπέρ Τρίτων – Δώρα
Στην περίπτωση που ο παραλήπτης είναι διαφορετικό πρόσωπο από το χρήστη ή από την οντότητα τιμολόγησης (αν είναι φυσικό πρόσωπο), ο χρήστης δηλώνει υπεύθυνα στο βιβλιοπωλείο Book and Art ότι έχει τη ρητή συναίνεση και συγκατάθεση του τρίτου αυτού φυσικού προσώπου, για την υποβολή και καταχώρηση των απαραίτητων προσωπικών δεδομένων που θα επιτρέψουν την εκτέλεση της παραγγελίας, ειδικά την τιμολόγηση υπέρ τρίτου, ή / και την παράδοση της παραγγελίας στο ονοματεπώνυμο και τη διεύθυνση αυτού (με καταχώρηση και τηλεφώνου επικοινωνίας).

Στην ατυχή περίπτωση που το βιβλιοπωλείο Book and Art εναχθεί με οποιονδήποτε τρόπο για την επεξεργασία δεδομένων τρίτων προσώπων στο πλαίσιο της ανωτέρω διαδικασίας, ο χρήστης που υπεύθυνα δήλωσε δια την αποδοχή των παρόντων όρων, ότι υφίσταντο η συναίνεση ή συγκατάθεση του υποκειμένου (τρίτου), επέχει θέση δικονομικού εγγυητή έναντι του βιβλιοπωλείου Book and Art και θα κληθεί να αναλάβει κάθε ζημία που θα υποστεί το βιβλιοπωλείο Book and Art εξαιτίας μίας τέτοιας μη εξουσιοδοτημένης χρήσης των προσωπικών δεδομένων του τρίτου, πλέον εύλογων αμοιβών νομικών συμβούλων, μη αποκλειόμενης και κάθε άλλης αξίωσης του βιβλιοπωλείου Book and Art κατά του χρήστη, ακόμα και αποζημίωσης περί ηθικής βλάβης.

10. Αποστολή ενημερωτικών δελτίων (newsletters) κατόπιν συναίνεσης:
Κατά την εγγραφή σας στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα, καλείστε να καταχωρίσετε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας και έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε, αν το βιβλιοπωλείο Book and Art μπορεί να σας αποστέλλει ενημερωτικά δελτία (newsletter), πέρα από μηνύματα για την εξέλιξη της παραγγελίας σας ή τη διαχείριση του λογαριασμού σας (πχ απώλεια κωδικών εισόδου).

Το βιβλιοπωλείο Book and Art αποστέλλει newsletters μόνο στους εγγεγραμμένους χρήστες του ηλεκτρονικού καταστήματος που έχουν συναινέσει ειδικά προς τούτο, είτε κατά την εγγραφή, είτε από την καρτέλα διαχείρισης προφίλ χρήστη.

Το βιβλιοπωλείο Book and Art δικαιούται να αποστέλλει στη διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας των χρηστών newsletters, εφόσον αυτοί επέλεξαν σχετικά και χορήγησαν ρητή ηλεκτρονική συναίνεση προς τούτο (opt-in). Επίσης, παρέχεται κατά τρόπο σαφή και ευδιάκριτο η δυνατότητα να αντιτάσσεται οποτεδήποτε έκαστος χρήστης (opt-out / unsubscribe), με εύκολο τρόπο και χωρίς καμία χρέωση μέσα από την οθόνη καρτέλας / λογαριασμού του (το προφίλ του), αλλά και μέσα από κάθε σχετικό μήνυμα, σε περίπτωση που ο χρήστης αρχικά δεν είχε διαφωνήσει σε αυτή τη χρήση από τις ρυθμίσεις του προφίλ – λογαριασμού του.

Το βιβλιοπωλείο Book and Art αποστέλλει newsletters με δυναμικό περιεχόμενο (HTML) χωρίς να αποτυπώνεται ή μεταφορτώνεται αυτοματοποιημένα ή άλλως πώς η αλληλεπίδραση του χρήστη με το περιεχόμενο του newsletter, ήτοι οι επισκέψεις σε υπερσυνδέσμους ή άλλες ενέργειες χρήσης δυναμικού περιεχομένου με δυνατότητα ειδοποίησης του αποστολέα του newsletter.

Από το χρονικό και πραγματικό σημείο επίσκεψης του χρήστη – παραλήπτη σε αναρτημένη σελίδα στον παρόντα δικτυακό τόπο, από υπερσύνδεσμο [URL] του newsletter, το ανεξάρτητο λογισμικό της ιστοσελίδας, συλλέγει μη προσωπικά (ανωνυμοποιημένα) δεδομένα – στατιστικά επισκεψιμότητας έκαστης αναρτημένης σελίδας, σύμφωνα και με τα προβλεπόμενα στη Γενική Πολιτική Απορρήτου της ιστοσελίδας μας.

Το περιβάλλον ανάγνωσης του newsletter μας είναι στατικό περιεχόμενο σε HTML και δεν αλληλεπιδρά με τα πληροφοριακά συστήματα του χρήστη – παραλήπτη όπως η ιστοσελίδα μας.

Σε κάθε περίπτωση ως προς την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των χρηστών και τα δικαιώματα αυτών κατά των ΓΚΠΔ σε σχέση με το ενημερωτικό μας δελτίο μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (newsletter), ισχύουν τα προβλεπόμενα στη Γενική Πολιτική Απορρήτου της ιστοσελίδας μας.

X