Ο Γιάννης Τσαρούχης διαβάζει Καβάφη στο σπίτι του Ανδρέα Εμπειρίκου

Εκδότης: Άγρα
Διαθεσιμότητα: Κυκλοφορεί
Είδος βιβλίου: Σκληρόδετο
ISBN: 978-960-325-518-5
Έτος κυκλοφορίας: 2004
Μήνας κυκλοφορίας: 05
Πόλη έκδοσης: Αθήνα
Βάρος: 0.14 Κιλά
Διαστάσεις: 13 x 13 cm
Σελίδες: 71
Συγγραφέας: Γιατρομανωλάκης, Γιώργης, 1940- & Δοξιάδη, Ευφροσύνη & Εμπειρίκος, Ανδρέας, 1901-1975 & Καβάφης, Κωνσταντίνος Π., 1863-1933 & Τσαρούχης, Γιάννης, 1910-1989
Θέματα:
  • Ελλάδα
  • Τέχνες: γενικά θέματα
  • Βιογραφία: τέχνες & ψυχαγωγία
  • Βιογραφία: λογοτεχνική
  • Ποίηση
Γλώσσες:
  • Ελληνική, Νέα

Η παρούσα ηχογράφηση του Γιάννη Τσαρούχη να απαγγέλλει 22 ποιήματα του Καβάφη έγινε τον Φεβρουάριο του 1972. O ζωγράφος έρχεται στην Ελλάδα από το Παρίσι, συναντά τον φίλο του Ανδρέα Εμπειρίκο και του ζητά ο ίδιος να τον ηχογραφήσει να απαγγέλλει τον αγαπημένο τους ποιητή. O Τσαρούχης διάβαζε σε φίλους ποιήματα του Κ.Π. Καβάφη από τη δεκαετία του `50. Ήταν πάντα αναγνώσεις εξαιρετικής συγκίνησης και ευαισθησίας χωρίς θεατρινισμούς, με μεγάλη λιτότητα και βαθιά αίσθηση του εσωτερικού μέτρου.
O παρών δίσκος αποτελεί την πρώτη επίσημη δημοσίευση από το `Αρχείο Ηχογραφήσεων` του Ανδρέα Εμπειρίκου. Το βιβλίο του CD περιέχει πλήρη τα κείμενα που γράφουν ο Τσαρούχης για τον Καβάφη και τον Εμπειρίκο, ο Εμπειρίκος για τον Τσαρούχη, ένα κείμενο της Ευφροσύνης Δοξιάδη για τις καβαφικές αναγνώσεις του Τσαρούχη, ένα κείμενο του Γιώργη Γιατρομανωλάκη για τη σχέση Τσαρούχη - Εμπειρίκου - Καβάφη, καθώς και τα 22 ποιήματα που διαβάζει ο Τσαρούχης και ηχογραφεί ο Εμπειρίκος.
Επίσης, η έκδοση συνοδεύεται από τρία καβαφικά έργα του Τσαρούχη, φωτογραφίες του Καβάφη και φωτογραφίες των Τσαρούχη-Εμπειρίκου που αλληλοφωτογραφίζονται.


[Απόσπασμα από κείμενο σε ιστοσελίδα του εκδότη]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μπορείτε να ολοκληρώσετε τη παραγγελίας σας

  1. Πληρώνοντας με πιστωτική κάρτα.
  2. Κάνοντας κατάθεση σε κάποιον από τους λογαριασμούς μας.
  3. Παραλαμβάνοντας τη παραγγελία σας με αντικαταβολή ή οποία χρεώνεται +2,50€
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αν κάτι από αυτά που αγοράσατε, δεν σας ικανοποιεί, μπορείτε να μας το επιστρέψετε και να διαλέξετε κάτι άλλο εντός 14 ημερών από την ημερομηνία αγοράς. Εξαιρούνται προϊόντα που έχουν συναρμολογηθεί ή/και προϊόντα που είναι σε έκπτωση.

Επικοινωνείτε μαζί μας στο info@bookandart.gr ή στο τηλέφωνο 2251037961 για τις λεπτομέρειες επιστροφής. Η επιστροφή πρέπει να γίνει με εταιρεία ταχυμεταφορών και το κόστος όλης της διαδικασίας επιστροφής/αλλαγής επιβαρύνει εσάς με το ποσό των 7€ εκτός από την περίπτωση ελαττωματικού προϊόντος, όπου δεν υπάρχει επιβάρυνση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το βιβλιοπωλείο Book and Art, δεν παρέχει εγγύηση ούτε εγγυάται προστασία για προϊόντα που μεταπωλεί. Για τα προϊόντα αυτά θα λαμβάνετε εγγύηση απευθείας από τον κατασκευαστή ή τον παρέχοντα την άδεια χρήσης. Το κατάστημα Book and Art, δεν παρέχει εγγύηση ούτε εγγυάται προστασία για καταλληλότητα πωλούμενου προϊόντος για οποιονδήποτε συγκεκριμένο σκοπό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
X